Vi er en dansk familie på 4 som flyttede til en gård i Sverige i 2011. I forbindelse med vores flytning valge vi at satse på hundene fuld tid og lægger derfor al vores tid og interesse i vores kennel og opdræt samt i vores familie.

hvemervi

Sarah Kathrine Brandes

hvemervi2Er grunden til at der findes en kennel Lapinlumon. Fik sin første hund i 1991, 11 år gammel, da hendes mor købte den finske lapphund Sirpa. Da Sirpas opdrætter spurgte om hun ikke kunne prøve at blive udstillet, var det Sarah som gik med hende på udstillingen og efter det var der ingen vej tilbage. Udstillinger, hundene, træning, juniorhandling og senere genetik og opdræt blev hendes store hobby. Da hun var 14 købte hun sin første egne hund som hun havde sparet sammen til i halvandet år. Fidelis Uuriel blev hentet i Finland sammen med hendes mor som de første mange år deltog aktivt i hundelivet. Udover at udstille ham trænede Sarah aktivt lydighed med Uuriel og han blev den første lapphund i Danmark som officielt bestod klasse 1 og han gik videre og trænede i både klasse 2 og 3. Alt eftersom interessen i hundeverdenen voksede, voksede også ønsket om at starte eget opdræt. En tæve blev derfor importeret fra Finland og i 1997 købtes kennelnavnet Lapinlumon.

Fra da gik det kun en vej. En hund blev til mange og udstillingsresultaterne i ind- og udland taler for dem selv. Stort set alle de første hunde deltog i den ene eller den anden form for træning, hvor Sarah fik en enorm erfaring i forhold til træning og aktivering af hunde. Efter gymnasiet tog Sarah ligeledes 2½ års uddannelse som professionel hundefrisør, en uddannelse som gav en endnu større bredde i hendes viden om hunde, forskellige racer, deres helse, behandling osv.

På det frivillige plan har Sarah været aktiv i mange år på tillidsposter i de forskellige hundeklubber; sekretær og næstformand i Spidshundeklubbens bestyrelse, racerepræsentant for både finsk lapphund og finsk hyrdehund i en årrække og formand for Klubben for jagthunde uden specialklub ligeledes i en årrække. Sarah har gennemgået dansk kennel klubs opdrætteruddannelse to gange, hun har den officielle hundeholderuddannelse og hun har gjort utallige rejser til både Finland og Italien for at lære så meget som muligt om de racer hun arbejder med.

hvemervi3I 2003 blev rejsen mere permanent da hun flyttede til Finland, nærmere bestemt til Oulu ved polarcirklen hvor hun i klingrende frost under nordlyset studerede nordiske sprog på universitetet der. Dette var en unik mulighed for at lære mere om de finske racer i deres hjemland, lære sproget og for at arbejde tæt sammen med de finske opdrættere. Da hun blev gravid med Esther besluttede hun at flytte tilbage til Danmark og efter lidt mere end 2 år i Finland kom hun hjem i 2005. Samme år begyndte hun sine studier på Syddansk universitet i Odense, hvorfra hun har en bachelor i litteraturvidenskab og hvor hun fortsatte sine kandidatstudier i kultur og formidling. I 2008 mødte hun Jesper og de blev gift i januar 2009. I 2010 fødte Sarah sit andet barn Valdemar.

Efter at have færdiggjort sine universitetsstudier besluttede Sarah at hundene var for stor en del af hendes liv til kun at være en hobby. Hun besluttede at lægge al sin tid på dem og har gjort det siden flytningen til Sverige 2011.

Jesper Brandes

hvemervi4

hvemervi5Jesper har haft hund og trænet hund det meste af hans liv, men det ”rigtige” hundeliv startede først da han møde Sarah i 2008. Han er en stor del af Kennel Lapinlumon og det daglige liv på kennelen. Opdræt og genetik bliver aldrig hans største interesse, men han elsker at bruge sin tid med hundene, passe dem og arbejde med dem på daglig basis. Han var oprindeligt uddannet falckredder og arbejdede som det en årrække inden han besluttede sig for i stedet for at begynde at studere på universitetet. Han begyndte at studere germanske sprog på Syddansk universitet i Odense, hvor han mødte Sarah. Han færdiggjorde sin bachelor i tysk og fortsatte sine kandidatstudier i tysk og samfundsvidenskab, men valgte som Sarah at arbejde fuld tid med hundene. Hans kurser i økonomi fra samfundsvidenskab kommer dog kennelen til gode nu, da Jesper er den som står for al bogføring og økonomi og papirarbejde i kennelen. Jesper har som Sarah gennemgået dansk kennel klubs opdrætteruddannelse og har taget den lovpligtige hundeholderuddannelse.

Han er et friluftsmenneske som elsker sne, bjerge, sin køkkenhave og naturen her i Sverige. Og så er han den mest opmærksomme far i verden for både Esther og Valdemar og bruger utroligt meget tid med dem.

Esther Kathrine Brandes

hvemervi6

Esther blev født 31. marts 2005 og har naturligt nok siden da været centrum for vores opmærksomhed. Hun elsker hundene og er en super hjælp med gåture, fodring og leg med hvalpe. Hun sikrer sig at alle hvalpe som vokser op i vores hus er vant til børn. Hun har virkelig vist sig at være vigtig for os og vores hvalpekøbere da alle Lapinlumon hvalpe siden hun kom til elsker børn. Hun træner også intensivt til barn og hund konkurrencer og har allerede flere fine sejre derfra.

Hun er et roligt barn som tager sig tid med hundene og de unge hvalpe og hun kan bruge lang tid på bare at sidde sammen med hvalpene for at de vænner sig til hende og bliver trygge. Udendørs er hun en aktiv pige som elsker at være i gang; skøjteløb, løb og skiløb er blandt hendes favoritter og hundene er ofte med, når hun leger udenfor.

Valdemar Jon Brandes

hvemervi10

hvemervi11Valdemar blev født den 31. December 2010 og er en klog, sjov, glad og MEGET aktiv lille dreng. Han er her, der og alle vegne og kan virkelig udfordre ens overvågningsevner. Han er en stærk lille gut som elsker at være ude i al slags vejr og han er ikke bange for noget. Han elsker hundene og hvalpene og ser til at vores hvalpe virkelig ikke kan være bange for noget som helst, når de rejser her fra os.